Dla każdego coś dobrego – nowe menu restauracji Czeremcha

menu radocza park

Ten sezon przede wszystkim obfituje w nowości w naszym hotelu i hotelowej restauracji Czeremcha. Dla naszych Gości przygotowaliśmy całkowicie nowe menu, które pewnie niejedną osobę zaskoczy! Są nowe smaki, dobrze znane dania w nowych odsłonach oraz ciekawe propozycje dla najmłodszych. Czego możecie się spodziewać w nowej karcie dań?

Ulubiona potrawa Polaków, czyli pierogi

Chyba nie ma w Polsce osoby, która nie lubiłaby pierogów. Cieniutkie, delikatne ciasto, soczysty farsz i oczywiście okrasa z cebulki. Już na samą myśl cieknie ślinka! Idealne pierogi własnej roboty są już dostępne w restauracji Czeremcha. Podajemy mix pierogów, wśród których znaleźć można pierogi ruskie, mięsne, ale też z nadzieniem szpinakowym.

Wstęp do ucztowania, czyli zakąski

Zakąski czy przystawki to dobry sposób na pobudzenie swego apetytu i zaspokojenie pierwszego głodu. Jedną z naszych nowych zakąsek jest stir fry z salsą guacamole – doskonała propozycja dla miłośników nowych smaków. Oczywiście nie mogło zabraknąć też tataru, a dla fanów owoców morza przygotowaliśmy krewetki w sosie winno-maślanym na bukiecie sałat.

Lekkie sałatki

Skoro już poruszyliśmy temat sałaty, nie można nie wspomnieć o naszych nowych sałatkach. W tym przypadku mamy dwie propozycje: sałatkę z serem halloumi, sezonowymi owocami i dressingiem pomarańczowym lub sałatę z grillowanym kurczakiem w sosie mary rose, pomidorem, ogórkiem i chipsami chorizo. Te dania z pewnością przypadną do gustu osobom, które lubią lekkie, nieobciążające żołądek posiłki.

Dania z wieprzowiny i wołowiny

W nowej odsłonie naszej karty dań nie mogło zabraknąć dań z mięsem, które doskonale zaspokajają nawet największy głód. Wśród dań z wieprzowiny znajdziecie kotlet schabowy, lecz nie tradycyjny a w nowym wydaniu, ale też golonkę po bawarsku, polędwiczki czy żeberko. Jeśli jednak macie ochotę na wołowinę, polecamy stek z polędwicy z chutney z czerwonej cebuli lub z masłem czosnkowym, razem z frytkami belgijskimi i sałatą.

Coś dla miłośników burgerów

Popularność burgerów nie słabnie, dlatego nie mogło ich zabraknąć w naszym menu. Proponujemy burger wołowy z bekonem, serem, krążkami z cebuli i crispersami, ale przygotowaliśmy też coś dla osób niejedzących mięsa. Burger wegetariański w czarnej bułce z marynowanym burakiem i crispersami równie dobrze zaspokoi głód.

Dania z drobiu i ryb

Czym byłoby menu restauracyjne bez popularnego drobiu i ryb? W naszej nowej karcie prezentujemy dobrze znane dania w całkiem innej odsłonie. Filet z kurczaka z risotto i szparagami, noga z kaczki z puree i chipsami warzywnymi czy de volaille z pieczoną marchewką paryską – prawda, że brzmi smacznie? Sympatykom dań rybnych polecamy pieczonego łososia z grillowanymi warzywami i musem z białych warzyw.

Dania, które zasmakują każdemu dziecku

Mając świadomość tego, że nie każde dania obiadowe musi zasmakować dzieciom, przygotowaliśmy specjalne menu dla najmłodszych. Znajdziecie tam zupkę pomidorową, kotleciki drobiowe czy brzuszki rybne z frytkami. Jeśli maluch będzie chciał zjeść coś na słodko, możemy polecić naleśniki amerykańskie z owocami i czekoladą lub pierogi z serem i śmietaną.

Desery dla każdego łakomczucha

Skoro już o słodkościach mowa, chcielibyśmy się pochwalić naszymi nowymi deserami. W upalne dni polecamy regionalne lody z owocami i bitą śmietaną. Deserem, który cieszy się największą popularnością, jest z kolei domowy sernik z białą czekoladą, konfiturą z czerwonej porzeczki i miętą. Osoby szukające wykwintnych smaków na pewno zainteresuje crème brûlée z Baileys i owocami.

Oczywiście na tych daniach nasza karta się nie kończy, dlatego zachęcamy do zapoznania się z całą restauracyjną ofertą naszej restauracji: menu restauracyjne, w którym można znaleźć również nasze menu regionalne Doliny Karpia. Zapraszamy do naszego hotelu pod Krakowem Radocza Park na wyjątkową ucztę smaków!